Omdömen

Sagt om Maria – några röster från tidigare patienter/kunder/eleverDet de flesta av oss använder den varje dag, rösten, och är kanske inte medvetna om hur vi använder den. Genom Marias röstworkshop har jag fått en förståelse för hur just min röst funkar och hur jag kan använda den på bästa sätt!

Hon utgår från hennes gedigna kunskap och erfarenhet om vårt egna instrument rösten. I en balans mellan lekfullhet och allvar så leder hon oss skickligt och lyhört genom olika röstövningar både i tal och sång. Hennes förmåga att fokusera och förstå varje enskilds röst gör att hon ger dig det mesta möjliga utifrån där du är, din nivå och hur du kan utvecklas därifrån. Ett så komplext instrument som vår röst är beskriver hon på ett förståeligt och enkelt sätt. Jag har fått många bra verktyg för att kunna använda min röst fullt ut både i vardagen och på scen. Tack Maria du entusiasmerade oss!


Maja Fogde 2019-06-01

Reflektioner och tankar efter Workshopar med Maria Pihl i röst och tal och sång. Detta tillsammans med medlemmar i Föreningen Krönikespelet Alingsås. Det har genomförts tre träffar, workshops-tillfällen med Maria Upplägget har varit mycket bra och Maria har varit tydlig och genomfört dessa 3 tillfällen på ett mycket skickligt pedagogiskt sätt. Tydlig förklaring på vad som ska genomföras och varje övningsmoment har förtydligas och givits sin förklaring, vad som sker när man utför de olika övningarna , på vilket sätt det gör att rösten utvecklas stärks.

Vid varje tillfälle har också deltagarna fått uppbyggande stöttning som stärker var och en i sitt utövande. Att skapa trygghet och få var och en av deltagarna våga utmana sig själv har också präglat dessa tre tillfällen. Marias varma ledarskap för dem som deltagit gör att alla har känt sig välkomna och det gör att alla som deltagit vill ha mer av det som hunnits med på dessa tre workshoppar.

Profession och värme och glädje att göra tillsammans är Maria personifierad. Ser fram emot på nya och fler samarbeten med Maria Pihl


Lars-Ove Larsson, 2019-05-24
Ordförande i Föreningen Krönikespelet Alingsås.

Maria är fantastisk som handledare! Hon fick mig att känna mig välkommen från dag ett och det är otroligt lätt att skapa en relation med henne. Jag har lärt mig mycket av Maria, bland annat i bemötandet av patienter. Hon tar min kompetens på allvar och är inte sen med att fråga om råd och åsikter från mig som student. Dessutom är Maria en otroligt kompetent logoped som patienterna älskar, både vuxna och barn!.


Cecilia Lindberg, logopedstudent, logopedprogrammet, Göteborgs Universitet

Jag hade som barn enorma problem med min stamning. Jag minns att jag när jag hade läsläxa hemma och läste högt med min pappa så blev jag så frustrerad över stamningen att jag började gråta. Mina föräldrar hittade efter lite letande en fantastisk logoped vid namn Maria Pihl. Med hennes skicklighet som logoped och trygga personlighet kunde hon hitta mina största problem och lindra dem otroligt mycket. Idag är det snart 10 år sedan jag fick hjälp av Maria, och efter att ha blivit behandlad av henne har min talförmåga förbättrats så mycket att jag gärna talar inför folk, och bland vänner får jag ibland höra att jag till och med pratar lite för mycket ibland. Detta är sannerligen ett tecken på hur mycket Marias hjälp har betytt för mig. Hon hjälpte mig att återfå talets gåva.


Före detta stamningspatient

Maria är en fantastisk logoped som hjälpt mig att våga utmana mina rädslor och stå upp för mig själv och min stamning. Hon har alltid lyssnat på vad jag behöver och gett mig stöd utifrån mina förutsättningar och min personlighet. Med sin värme, lyhördhet och kunskap har hon gett mig en oerhört bred behandling och gett mig plats att växa. Maria har hjälpt mig att vara modig och låta min röst höras, det är ovärderligt för mig.


Vuxen stamningspatient

I mötet med människor så utstrålar Maria värme, trygghet och erfarenhet. Oavsett om det är jag som student eller en patient som kommer innanför dörren så bemöts vi med respekt och nyfikenhet. Maria har en förmåga att hitta människors styrkor och kan på ett konkret sätt guidea i så väl röstkännedom som talteknik. Som student har jag känt mig sedd och tagen på allvar. Jag hoppas själv kunna möta patienter på samma informativa, varma och kompetenta sätt i mitt framtida kliniska arbete. Jag rekommenderar varmt Maria som behandlare, utbildare och handledare.


Ellen Svensson, logopedstudent, logopedutbildningen, Göteborgs universitet